Schurende bovenbenen? Weg ermee!

schurende bovenbbenen

Niets zo vervelend als schurende bovenbenen bij het dragen van een jurk of rok. Gelukkig zijn er zat oplossingen waarmee je zorgeloos van de warme dagen kunt genieten zonder last van die bovenbenen te hebben. 

Hieronder een aantal producten en tips waarmee die wrijving tussen je bovenbenen ( of andere lichaamsdelen) kunt voorkomen.

ANTISCHUURCRÈME

Er bestaat zoiets als antischuurcréme wat je aan de binnenkant van je bovenbenen, armen of andere plekken waar wrijving kan ontstaan. De crème is ook verkrijgbaar in een stickvariant voor als je dat liever hebt. Het voordeel van de stick is dat dit makkelijk onderweg aan te brengen is mocht dit nodig zijn.

HUIDCONTACTSPRAY

De huidcontactspray zorgt voor een (onzichtbaar) beschermlaagje die je huid beschermt tegen schuurplekken en huidirritaties  (sporters ook voor jullie is dit een goede oplossing). Wat ook fijn aan de spay is is dat hij naast onzichtbaar ook niet plakt.

DEODORANT STICK

Alcoholvrije deodorant heeft een beetje dezelfde werking als antischuurcrème. Let er wel op dat je een stick en geen roller of spray gebruikt. Odorex en Deoleen zouden goed werken, maar of ze echt beter zijn dan andere merken, is niet met zekerheid te zeggen.

TALKPOEDER

Talkpoeder werkt niet alleen goed op babybillen, maar ook tegen de pijn van schurende bovenbenen. Als je niet graag glibberige benen hebt, is dit middel een goede oplossing. Het poeder absorbeert vocht, waardoor je benen droog blijven. Een nadeel is dat je voorzichtig moet zijn bij het aanbrengen, want je wil geen witte vlekken op je kleding.

FIETSBROEK

Een fietsbroek of corrigerend ondergoed onder je jurk of rok dragen bespaart je veel ellende: het broekje voorkomt huid-op-huidcontact, waardoor je benen niet tegen elkaar schuren. Corrigerende boxers hebben hetzelfde effect. Vaak zijn zulke broekjes al verkrijgbaar voor een paar euro.

DIJENBANDEN

Dijenbanden hebben hetzelfde effect als een fietsbroek en corrigerend ondergoed. Een pluspunt van de dijenband is dat je zelf kunt bepalen hoe hoog je ‘m wil dragen.

GLIJMIDDEL

Niet per se het eerste waar je aan denkt, maar tegelijkertijd klinkt het heel logisch. Door het middel op je benen te smeren, glijden ze langs elkaar heen zonder te schuren. Ook dit product kun je makkelijk in je tas meenemen.

Nu je weet hoe je schurende bovenbenen kunt voorkomen kun je met een gerust hart opzoek naar dat ene rokje of die ene jurk die je voorheen niet wilde dragen. Wil jij regelmatig acties, looks en nog veel meer zien van Fashion by Fleur? Bekijk dan ook eens onze instagram en of facebook pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *