Figuur types

curvy fashion

Bij curvy fashion weten we dat het voor curvy vrouwen vaak een uitdaging is om kleding te vinden die perfect bij hun lichaamstype passen. Daarnaast zijn curvy vrouwen erg verschillend van elkaar. Daarom willen wij je graag helpen bij het zoeken van de perfecte kleding voor jou. Dat is waarom we vijf figuurtypes ontwikkeld hebben. Die maken het makkelijker voor je om

Er zijn 5 figuurtypes en aan de hand van deze types kan jij bepalen waar jouw figuur het beste bij past. En als je de tips leest die bij het figuurtype past grijp jij nooit mis en laat jij de mooiste versie van jezelf zien en die jouw curves versterkt. De figuurtypes zijn gebaseerd op de verhouding tussen buste, taille en heupen. De basis van het type zijn altijd de heupen. Het figuurtype hangt af van de relatie van de heupen tot de buste en de taille.

Weg met jouw frustratie

Zodra je weet welk figuurtype je hebt en wat je goed staat heb je tijdens het passen minder frustratie. Omdat je weet op welke accenten je in een kledingstuk moet letten. Je kent het wel soms staat een jurk fantastisch bij een vriendin maar jou helemaal niet wanneer je hem zelf probeert. Dit komt waarschijnlijk omdat haar figuurtype anders is. Zelfs als je beide een curvy body hebt wil het niet zeggen dat alles jullie beide zal staan.

De 5 types


APPEL
appel figuur

Heb je een appelvorm, trek dan de focus naar je buste of je heupen, maar niet naar allebei. Dat zou de nadruk op de taille leggen, en dat is te vermijden. Denk ook na of je je lichaam of je benen langer wilt doen lijken.

Handige tips:
Een V-hals geeft een mooie focus op de borst.
Kies subtiele kleuren en materialen rond de taille en gebruik kettingen of sjaals om lengte te creëren.
Een opvallende broek legt de focus op de benen.


peer figuur

PEER

Als je een A-vorm of peer-vorm bent, focus je best op buste, schouders en taille. Ga voor een donkere broek die geen aandacht vestigt op je onderlichaam. Je top moet boven of onder het breedste punt van je heupen eindigen – nooit recht op de heupen.

Handige tips:
Kies voor broeken en schoenen in dezelfde kleur – daardoor lijken je benen langer.
Losse mouwen en schoudervulling zorgen voor breedte bovenaan en meer harmonie tussen schouders en heupen.
​​Een brede halslijn en een korte ketting trekken de focus naar de buste.


curves

CURVE

Met een H-figuur kan je kiezen om buste, taille of heupen uit te lichten. Dit figuurtype heeft een natuurlijke harmonie. Dat geeft je de vrijheid om de.

Handige tips:
Kies dezelfde kleur voor rok, panty en schoenen om je benen extra lengte te geven.
​​​​​​​Stoere jeans en een vrouwelijke top geven een coole, dynamische, opvallende look.


OVAAL

Vrouwen met een ovaal figuurtype doen er goed aan om voor een vrouwelijke look te gaan, met nadruk op de heupen. Een ovaalvorm ziet er soms wat mannelijk uit, daarom is het belangrijk om vrouwelijke snits en accessoires te gebruiken. Het beste advies is om te focussen op de heupen en minder nadruk op de buste en taille te leggen.

Handige tips:
Gebruik blouses die tot net onder de heupen hangen.
Lichte broeken benadrukken de heupen en creëren een vrouwelijke look.
​​​​​​​Een oude tip: verticale strepen op het bovenlichaam – het werkt echt!


zandloper figuur

ZANDLOPER

Vrouwen met een zandloper of x-figuur focussen best op hun taille. Versterk je curves met kleding met een smalle taille. Discrete kleuren helpen om een harmonieuze look te creëren.

Handige tips:
Een hoog gepositioneerde riem laat uw benen extra lang lijken.
​​​​​​​Kies dezelfde kleur voor boven- en onderlichaam met enkel een contrasterende riem die jouw taille benadrukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *