Een spijkerbroek wassen: Do’s en Don’ts

spijkerbroek wassen

Je hebt een nieuwe spijkerbroek gekocht en natuurlijk wil je dat deze mooi blijft. Een spijkerbroek wassen brengt bepaalde consequenties met zich mee. Als je hem verkeerd wast, dan loop je het risico dat je hem beschadigd. Hierdoor heb je veel minder draag plezier en gaat je spijkerbroek minder lang mee.

Een spijkerbroek wassen

Een spijkerbroek – ook wel jeans genoemd is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dit populaire kledingstuk hangt bij vrijwel iedere man én vrouw in de kast. Het is een van de populairste items en waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van jouw garderobe. Een spijkerboek is een comfortabel item, dat vaak wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals katoen. Hierdoor is het ook een item wat relatief lang mee gaat, mits je de jeans verkeerd wast.

Wat gebeurt er als je je spijkerbroek verkeerd wast.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met jouw nieuwe spijkerbroek doen. Als je de broek verkeerd wast, dan heb je er veel minder lang plezier van. De prachtige denim kleur van jouw spijkerbroek vervaagt sneller als je hem op de verkeerde temperatuur wast. Daarnaast wordt de elasticiteit verminderd als de spijkerbroek verkeerd wordt gewassen.

Hoe kun je wel een spijkerbroek wassen

In principe is het niet nodig om je spijkerbroek na een keer dragen te wassen. Een spijkerbroek wordt bij normaal gebruik niet echt vies. Je kunt een spijkerbroek makkelijk vier dagen dragen. Een uurtje buiten luchten is soms ook al voldoende. Het zorgt ervoor dat je spijkerbroek langer mooi blijft. Wil je de spijkerbroek wassen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende instructies:

  • Zorg ervoor dat je de spijkerbroek altijd wast met vergelijkbare kleuren. Het beste is om je spijkerbroeken samen te wassen, maar let op: zwarte en lichte spijkerbroeken gaan niet goed samen. Deze kun je beter met de zwarte of lichte was mee wassen.
  • Zorg ervoor dat alle ritsen en knopen dicht zijn. Vergeet ook niet de zakken leeg te halen.
  • Draai de spijkerbroek altijd binnenstebuiten. Dit voorkomt dat de jeans verkleurd tijdens het wassen.
  • De wasmachine kun je beter niet warmer zetten dan 30 graden en gebruik vloeibare wasmiddel met een beetje wasverzachter. Zo behoud je de elasticiteit van de broek.

Mag een spijkerbroek in de droger?

Mocht je de spijkerbroeken normaal gesproken in de droger wassen? Dan is dit een goed moment om ermee te stoppen. De vezels in de broek die beschadigen wanneer ze worden gedroogd in de wasdroger. Na het wassen kun je de broek het beste ophangen aan de broekband of liggend laten drogen. Let op! Hang de spijkerbroeken niet te drogen in de volle zon. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat de kleur vervaagt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.